tisdag 24 mars 2009

Samtal med Karin Mattsson Weijber

I förra veckan hade jag ett samtal med Riksidrottsförbundets ordförande, Karin Mattsson Weijber, om vilka förväntningar hon har inför Riksidrottsmötet i Visby den 15-17 maj. Frågan om 51%regeln och förhållandet mellan RF och SOK har ju diskuterats mycket på tidningarnas sportsidor och många har haft farhågor om ett stormigt möte.
Karin själv är övertygad om att dessa båda frågor inte kommer att vålla någon animerad debatt. Frågan om SOK/RF kommer förhoppningsvis att kunna lösas av de fyra medlare som parterna utsett och resultatet hinner dessutom inte bli färdigt inför mötet.
Vad gäller förslaget från bl.a. Fotbollsförbundet om att slopa 51%regeln, som föreskriver att ett idrottsbolag måste ägas av en ideell förening till minst 51%, så lär det dels inte finnas en majoritet på stämman för motionen och dels behöver frågan belysas ytterligare. Min personliga gissning: En utredning, den svenskaste av lösningar.
Jag kommer att bevista idrottsmötet i Visby och rapportera vad som sig där tilldragit.
Karin var också mycket positiv till regeringens idrottsproposition och välkomnade att i stort sett hela idrottsstödet i fortsättningen kommer att gå över statsbudgeten.

Göran Montan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar