söndag 5 april 2009

Shirley Valentine - "sist" på Aftonstjärnan

"Shirley Valentine" är en underbar pjäs. Såg den för många år sedan på Dramaten med Margareta Krook. Idag var det en eftermiddagsföreställning på Teater Aftonstjärnan med Elisabeth Göransson.

Gick på teatern av flera skäl. Främst för att jag är så fascinerad av att en man, Willy Russel, kan skriva en pjäs som jag, som kvinna, kan känna så mycket igen mig i men också för att Aftonstjärnan nu ska byggas om och jag ville se en uppsättning i den "gamla" Aftonstjärnan innan det var för sent. Huset är ett byggnadsminne i ett gammalt varvsarbetarkvarterHisingen som nu ska få en tillbyggnad som var planerad redan från början. I oktober månad är det nyöppning.

Man har också tänkt nytt med denna uppsättning då man parallellt med "Shirley Valentine" har en barnteaterföreställning så att familjer kan gå tillsammans. När barnteatern är klar så har personalen lekt med barnen till dess att föräldrarnas föreställning blivit färdig. Ett mycket bra grepp för att få fler och nya grupper av människor till teatern.

Även om det inte finns så många varvsarbetare kvar i stan så går teater Aftonstjärnan mot en ny vår!

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar