onsdag 1 april 2009

En vanlig dag i riksdagen

Dagen börjar med att jag inviger ett folkhälsoseminarium med ca 60 deltagare från hela landet.
Därefter möte med moderata kulturkommittén och Kenneth Johansson på Kulturrådet.
Vi har en bra diskussion om kulturutredningen och vad som är viktigt att genomföra på kort och på lite längre sikt.

Hur Kulturrådets yttrande kommer att se ut får vi en kort information om, samt vad vi bör tänka extra mycket på inför våra ställningstaganden. Det kommer att vara många som vill remissyttra sig om utredningen vilket är mycket positivt. Vi får gå 35 år tillbaka i tiden för att hitta en lika livlig kulturdebatt. Alliansen visar att vi vill och kan göra saker inom detta område.

Efter lunch berättar jag om Vårdval Halland och vilka erfarenheter vi dragit av vårt arbete i Halland. Hur har det påverkat folkhälsan och vilka erfarenheter kan man dra. Även representanter från socialdepartementet och Stockholm finns på plats för samtal om vårdval på nationell nivå.

Voteringen kallar klockan fyra och därefter är det årsmöte i riksdagens konstklubb där jag är vice ordförande. Vi har en inbjuden talare, Irene Grahn från Tällberg, som berättar om sitt arbete som konstnär och entreprenör. Därefter är det utlottning av konst.

Mitt sista möte för dagen är med Christina Schollin. Vi diskuterar hälsofrågor och kultur- och hälsa-arbetet i riksdagen. Efter en bit mat är det åter dags för lite kontorsgöromål.

Tidigt upp och sent i säng ännu en gång.

Anne Marie Brodén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar