torsdag 4 mars 2010

Idrottslyftet gör skillnad

I valrörelsen 2006 utlovade alliansen att avsätta 500 miljoner kronor av Svenska spels överskott till en satsning för att utveckla barn- och ungdomsidrotten i Sverige. Vår ambition var att fler unga skulle idrotta och fler skulle fortsätta idrotta längre upp i åldrarna.

Nu har satsningen Idrottslyftet - mer och fler nått halvtid och Riksidrottsförbundet har kommit med en rapport som är spännande att läsa. Den heter "Utvecklingen fortsätter" och ger en bild av att satsningen är ett effektivt sätt att uppmuntra idrottsföreningar runt om i landet att engagera fler barn och unga.

På föreningsnivå har drygt 9 400 föreningar genomfört 14 000 satsningar med över 682 000 deltagare under satsningens andra år. 61 000 ledare har varit engagerade i arbetet.

Satsningen är väl investerade medel och även om många saker kan förbättras kan man konstatera att det är många barn som aldrig annars skulle kommit i kontakt med en idrott nu har fått en roligare och sundare fritid. Det är stort!

Jag hoppas nu att Riksidrottsförbundet intensifierar satsningarna på att få barnmen att fortsätta idrotta högre upp i åldrarna. Fortfarande är det alldeles för få som idrottar efter 13 års ålder.

Alliansen håller vad den lovar, hoppas Riksidrotssförbundet gör detsamma.


Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar