torsdag 11 mars 2010

Fira Victoria - behåll barnasinnet!

I söndags var det premiär på Teater Jaguars nya uppsättning Farbrorn som inte ville vara stor. TV´s tecknade serie har gjorts om för teater med tre skådespelare. Jag och ett stort antal barn fick se uppsättningen i teater Jaguars lokaler i centrala Göteborg.

Barnteater är roligt inte bara för barn utan också roligt för vuxna. Jag njöt hela de 45 minuter föreställningen varade. Jag kanske inte visade min uppskattning lika tydligt som alla barnen gjorde.

Barn avslöjar kvaliteten direkt. Dålig kvalitet och barnen börjar göra annat än att se föreställningen. Bråka med kompisen, börja fråga om det inte är dags att gå eller helt sonika börja gå därifrån.

Alliansregeringen har börjat ett arbete med att uppvärdera kultur för barn. Det är en mycket bra satsning och det finns mycket viktigt arbete kvar att göra.

Bra barnteater är också tankeväckande, denna uppsättning var det verkligen. Att sluta uppvakta på namnsdagar är en varning till att barnasinnet börjar ta slut. Det är enkelt att kurera. Det är bara att fira alla som har namnsdag!

I morgon fredag den 12 mars har Victoria namnsdag. Ta chansen och fira alla Victorior och underhåll ditt och andras barnasinne!

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar