torsdag 1 oktober 2009

Tid för läsning

Idag är det den 1 oktober och hösten har gjort sitt intåg. Förhoppningsvis kan vi nu får rikliga tillfällen att sjunka ned i en bok. En bok som kanske inköptes på den nyss avslutade Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Det är sällan som det stora svenska kulturintresset så kraftfullt manifesteras som under denna mässa. När jag tittade ut över det folkmyller som ständigt fylldes på blev jag alldeles varm i kroppen.

Det är uppenbart att svenska folket fortsatt är benäget att bidra med den största delen av kulturens finansiering, för det är ju fakta i sammanhanget även om många i kultureliten enträget hojtar när ett eller annan bidrag ifrågasätts.

Det senaste i raden var ett antal kulturchefer som publicerade ett upprop mot regeringen förslag att förändra reglerna kring stödet till kulturtidskrifter. Ett stöd som Kulturrådet under lång tid har försökt få förändringar i då det bland annat är ett krav att tidskriften ska gå med förlust för att komma ifråga för statligt bidrag.

Jag tycker det är självklart att ett stöd till kulturtidskrifter ska kunna gå till just tidskrifter som huvudsakligen inriktar sig på kulturdebatt samt analys och presentation inom de skilda konstarternas område. Basta!!

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar