tisdag 13 oktober 2009

Halländska konstnärer på Lidingö stadshus

Just nu pågår en utställning i Lidingö konsthall som inryms i stadshuset av två halländska konstnärer Tommy Carlsson och Peter Mandl. Ansvarig är Galleri 17 och Lena Grafström.
Jag hade äran att inviga utställning den 3 oktober. Då berättade jag om det aktiva kultur och konstlivet vi har i Halland. Det är glädjande att halländska konstnärer än en gång kan visas i Stockholm och på Lidingö eftersom Halland har och har haft många duktiga konstnärer.

Några ord om Tommy först. Tommy är en person som målar i huvudsak i blått med inslag av gult och vitt. Motivet är ofta havet eller en murstock som visar en låga och hans målningar är verkligen värda att se. Tommy bor i Laholm och är en aktiv kulturpersonlighet i staden. Han har gjort många utställningar både nationellt och internationellt.

Peter föddes i Prag men kom att bosätta sig i Påarp strax söder om Halmstad. Peter har haft många fantastiska utställngar på bl a Liljevalchs, Halmstad museum och Skulpturbiennalen i Köpenhamn. Peter arbetar med både brons och glas och hans skulpturer hämtar sin inspiration från den grekiska mytologin, Nike, Penelope, Lavina, Helena m fl.

Jag uppmanar alla som har vägarna förbi att gå in i stadshuset på Lidingö för att titta både på utställningen och på den fantastiska konsthall man har där.

Anne Marie Brodén
Riksdagsledamot från Halland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar