tisdag 13 oktober 2009

Allians för en gemensam kulturpolitik

Idag presenterade partiledarna i Alliansen de 10 arbetsgrupper som ska utarbeta politiska förslag inför arbetet med ett gemensamt valmanifest inför mandatperioden 2010-2014.

Arbetsgrupperna ska arbeta fram konkreta och väl underbyggda förslag som de anser ska inkluderas i Alliansens valmanifest 2010. Arbetsgrupperna ska ange om förslagen kan genomföras tidigt under nästa mandatperiod, eller bör ses som målsättningar på längre sikt.
Arbetsgrupperna ska ange ramar och den politiska inriktningen i stort för politikområdet under hela kommande mandatperioden 2010-2014.

Alliansarbetsgruppen för kultur-och idrottspolitik ska i sitt arbete utgå från inriktningen för det arbete för ett utvecklat kultur- och idrottsliv som inletts under mandatperioden. Arbetsgruppen ska även följa upp de inriktningar som presenteras i Kulturpropositionen och överväga och presentera konkreta förslag till fortsatt genomförande.

Gruppen ska därtill avhandla områden såsom möjligheten för fler att ta del av kultur, bättre villkor för professionella kulturskapare, kulturskapares ersättning för sitt arbete, en kulturpolitik som främjar bildning, vården av det gemensamma kulturarvet och kulturfastigheterna, ny filmpolitik samt idrott och motion för alla.

Arbetsgruppen leds av Lena Adelsohn Liljeroth (M) och övriga ledamöter är Anders Åkesson (C), Christer Nylander (FP) och Dan Kihlström (KD). De ska under tidiga våren 2010 presentera sina förslag.

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar