tisdag 25 januari 2011

Studiebesök hos Riksutställningar

Studiebesök hos Riksutställningar

Igår ägnade jag en del av dagen åt att träffa Riksutställningars generaldirektör Staffan Forssell på plats i Visby. Själva huset där verksamheten bedrivs är i sig ett skäl till ett besök: http://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/riksutstallningars-nya-hus-i-visby-gotland

Riksutställningar är en myndighet i förändring och rörelse, och vad annat kan man förvänta sig av det som på engelska heter Swedish Travelling Exhibitions? Från att själva ha producerat utställningar är numera rollen att stödja andra utställare, exempelvis museer. GD:n Staffan Forssell talar om behovet av kulturell men också teknisk omvärldsspaning. Kultursektorn behöver bli vassare på det, menar han. Följaktligen har han också personligen tagit hem nya idéer och ny teknik för ljussättning, som han stött på i USA.

Idag är jag åter i Stockholm för veckans första sammanträde med kulturutskottet. Mediepolitik står i fokus för dagens sammanträde. Det finns så mycket vi behöver göra för att frigöra svenska medier. Om detta handlar min nästa blogg.

Gustaf Hoffstedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar