fredag 14 januari 2011

Nytt år innebär nya utmaningar

Detta är mitt och kulturkommitténs första inlägg på vår gemensamma blogg för detta år 2011. Ett spännande år ligger framför oss och vi ska försöka spegla vår insatser här. Vår ambition är att lyfta in kulturen på fler samhällsområden och därigenom stärka kulturens ställning. Ett spännande arbete.

Vi kommer alla att försöka vara ute så mycket som möjligt i verksamheter för att bilda oss och kunna ta med oss erfarenheter som vi kan sprida vidare. På idrottsområdet åker vi i slutet av månaden till Södertälje för att bland annat besöka Syrianska FC och Södertälje basket. Vi ska
också träffa representanter för alla 70 specialförbund inom Riksidrottsförbundet.

Kulturutskottets sammanträden inleds på tisdag den 18/1 då Nyamko Sabuni besöker utskottet för att redogöra för de aktuella EU-frågorna på ungdomsområdet. Under vårterminen ska vi behandla alla motioner som tar upp kulturfrågor. Vi ska också göra en resa till Norge och besöka Voksenåsen som har jubileum, titta på deras ny opera i Oslo m m.

På onsdag den 19 januari är det partiledardebatt i kammaren. Jag har väl inte några stora förväntningar på att kulturfrågorna kommer att ha någon framträdande plats i den men man vet aldrig. Hur eller hur ska det bli spännande att se i vilken form oppositionen är i.

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar