tisdag 10 november 2009

Kultur en moderat vinnarfråga

Kulturen härskar! Heldagskonferens i riksdagen med kulturministern och moderata kulturnämndsledamöter från hela landet övertygar om att alliansen har en mission - och en spännande utmaning - att överta kulturfrågorna som en plusfråga från vänstern.

Men då måste vi också övervinna bristen i vårt parti mot att prioritera kulturfrågor.Visst satsar vänsterblocket på att göra kulturfrågorna till ett vapen i kampen om regeringsmakten, men Leif Pagrotsky & co har i sak väldigt lite att komma med. De var tvungen att kasta in honom efter flera år med en annan oppositionsledare som var mer sympatisk än partiet kunde tåla.

Budgetalternativen inför valet skiljer föga, några procent med den rätt oppositionen alltid har att låta sedelpressarna gå. Deras bästa grej är att betala vänsterartister att ställa upp för dem på deras möten, medan vi alltid är lite finare i kanten och inte vill utnyttja artister för politiska syften - borgerlighetens diskreta skam. Många kulturskapare är också rädda för att stöta sig med vänsterelitisterna, om de inte är politiskt korrekta. Samtidigt vet vi att många av våra väljare är de mest kulturintresserade och villiga att själva betala för kulturupplevelser.

Hursom; nu har vi flera offensiva förslag att marknadsföra med satsningar i budgeten, reformer i kulturpropositionen och public service-propositionen, samt den kommande radiopropositionen. Även om det ekonomiska utrymmet är kärvt i en tid när den svenska ekonomin krymper med fem-sex procent har vi försvarat kulturens ställning. Vilket visar att (s) snack om nedrustning är mest - snack.

Upp till kamp; det moderata kulturprogrammet 3.0 och valmanifestet finns här:
http://moderatkultur.blogspot.com/

Mats Johansson
mats.johansson@riksdagen.se

2 kommentarer:

  1. Klick på kulturen 3.0 leder till felmeddelande: "
    Sidan du söker finns inte.
    Sidan du söker kunde inte hittas.
    Besök gärna moderat.se där du hittar länkar till olika delar av moderaterna."

    mvh Kjelle

    SvaraRadera
  2. Detta är felanmält och ska förhoppningsvis snart vara åtgärdat! Tillsvidare kan jag skicka den till dig om du mailar mig...

    Mvh Erika

    SvaraRadera