torsdag 18 juni 2009

Lillebror ser dig…

Under ett års turnerande har utställningen med detta namn, om kommunismens brott mot mänskligheten, nått över 50 000 personer i ett dussin städer i regi av Forum för levande historia. Till hösten besöks Östersund, Kalmar, Trollhättan, Göteborg och Örebro.

Förutom ett fyrtiotal föreläsningar har en faktaskrift på temat beställts i 20 000 ex och ett elevmaterial i form av en tidning spritts i 50 000 ex.

Till hösten öppnar ännu en utställning, ”Middag med Pol Pot”, som vittnar om de röda khmerernas folkmord på kambodjaner under 70-talet. Under 2010 presenteras en särskild skolpjäs, monologen ”Stalins skitiga näsduk”, som tagits fram av skådespelerskan Helena Thörnqvist för att åskådliggöra 30-talets svältpolitik i Ukraina.

På agendan står också lärarresor till Gulag-lägret Perm, kring vilket ett utbildnings-material utformas i samarbete med den icke-statliga ryska forskningsorganisationen Memorial.

Detta är några av resultaten från det projekt som alliansen beslöt att finansiera efter valsegern 2006. Mer information på FLH:s hemsida:
http://www.levandehistoria.se/

Mats Johansson
mats.johansson@riksdagen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar