tisdag 2 juni 2009

EU viktigt för kulturutbyten

Med ett bra fungerande EU-samarbete kan olika konst- och kulturformer utbytas mellan länderna och svetsa människorna närmare varandra. Förståelsen mellan folk ökar när man lär känna varandras kulturer.

Det är klart att musik från exempelvis en nyckelharpa känns väldigt exotiskt för en fransman och i lagom doser kan det bidra till en fördjupad förståelse för de konstiga människorna uppe i norr.

Lika självklart som europeiska kulturutbyten är tycker jag att globala dito ska vara. Det är själva meningen med en UNESCO-konvention som ålägger staterna att underlätta för konstnärer att komma och resa mellan världens länder.

Vi har en väg kvar att vandra för att uppnå de ambitionerna. Enligt internationell ranking är vårt land duktiga på att behandla visumansökningar från konstnärer utanför EU men hela unionen måste få ett gemensamt system.

Vår migrationsminister Tobias Billström jobbar idogt med dessa frågor. Precis som i andra frågor är det inte bara Sverige som behöver EU utan EU behöver också Sverige!

Nu ska jag ut och kampanja - vi ses på barrikaderna!

Du har väl röstat?

Cecilia Magnusson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar