onsdag 4 maj 2011

EU:s klåfingrighet hot för Sveriges idrottsklubbar

Idrottsrörelsen är en mycket viktig del av vårt samhälle. Den svenska idrotten betyder oerhört mycket för våra ungdomar. Bland annat genom att ungdomarna får lära sig socialt samspel med andra personer och att sätta in dem i ett sammanhang. Men naturligtvis även för att lära sig vettiga vanor gällande kost och motion.

Vi moderater värnar svensk idrott och har under mandarperioden genomfört satsningar som t.ex. idrottslyftet. Idrottslyftet har tilldelats 2 miljarder och syftet är att främja fysisk aktivitet och god motionsvanor hos barn och ungdomar. Våra svenska idrottsklubbar betyder mycket för Sverige och våra barn och ungdomar. För att få verksamheten att fungera så arbetar många personer runt om i landet flera dagar i veckan ideellt med detta. Detta har jag själv fått känna på under alla år som aktiv inom basket.

Naturligtvis reagerar jag över den EG-dom som nyligen kom. EG-domen innebär, att ett stort antal små svenska idrottsklubbar tvingas, att redovisa samt dra av momsen för sin försäljning av korv, godis och lotter. Detta är ett exempel på EU när det är klåfingrigt och inte tar hänsyn till rimliga argument.

För oss EU-vänner är det viktigt att kritisera samarbetet när det inte fungerar, med samma självklarhet som vi argumenterar för ,att det är inom detta samarbete som vi gemensamt kan lösa framtida politiska utmaningar. Finansminister Anders Borg har varit mycket tydlig och lovar fortsatt kamp för idrottsrörelsen. Det kommer jag också att göra.

Ellen Juntti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar