tisdag 17 maj 2011

Besök i Linköping

Kulturkommitténs ledamöter är en nyfiken skara. Vi är ofta ute och reser för att hämta intryck från kulturens värld. Ibland reser vi ensamma, ibland reser vi med hela kommittén.

Den här veckan inleddes med en gemensam resa till Linköping, en av Sveriges mest växande och framgångsrika städer.

Christian Gustavsson (M) och Catharina Rosencrantz (M) från kommunledningen tog emot oss och berättade om Linköpings arbete med Skapande skola.

Därefter vidtog besök på det helt privatfinansierade Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum: http://www.lsdm.se/ Om du inte vet hur en medeltida biskopstoalett såg ut finns svaret här.

Vi besökte även det synnerligen påkostade Flygvapenmuseum - http://www.flygvapenmuseum.se/ - och fick njuta av Per de Faires gripande berättelse om den försvunna DC-3:an, som idag finns bevarad på museet.

Till sist ägnade vi oss åt en rundvandring i Gamla Linköping - http://www.linkoping.se/gamlalinkoping - och studerade hur borgare och arbetare bodde under början av förra seklet.

Stort tack till Linköpings kommun!

/Gustaf Hoffstedt

1 kommentar:

  1. Gunilla Arneström29 maj 2011 kl. 10:55

    Positivt att läsa om sastningar på kulturen. Skapande skola ,jättebra. Varför satsa aldrig någon kommun på skapande äldreomsorg? Sektor Kultur och fritid finns i alla kommuner,men om man kollar vad erhåller äldre mot barnen ,så är det en skrämmande syn. Detta gäller också på riks/regeringen. Den kommunen och parti som ändrar inriktning att även äldre skall få möjlighet att ta del av kultur mer skapande i vardagen ,är en framgångskommun enligt mig.Hur många år skall 65+ vänta så de får samma möjligheter som barn ?

    SvaraRadera